Jdi na obsah Jdi na menu
Úvod >> Rady na Estránky >> Články >> Nová verze - Jaká je? 1. díl

Nová verze - Jaká je? 1. díl

ObrazekTak jsem se rozhodl udělat takový popis nové verze eStránek. Měl by mít tři díly, ale uvidíme, jak se rozepíšu. Dnes se ještě nepodíváme na vlastní tvorbu stránek, ale na registraci a průvodce (první přihlášení), potom na úvodní stranu administrace a na statistiky. A nakonec na nápovědu a katalog. Tak začínáme.

 

Registrace

Ta je skoro stejná. Když píšete adresu stránky, tak to zjišťuje, jestli už tato stránka existuje. Také to kontroluje, jestli máte dobře napsané své jméno. A u hesla to zjišťuje bezpečnost. Po odeslání se ukáží vyplněné hodnoty. Tady můžu vytknout, že je to na nic, když se ukáže, co jste napsali, protože to už změnit nejde. Jedině novou registrací.

 

Průvodce

Úplně nahoře si můžete změnit jazyk průvodce. Také tam je Zobrazit stránky a Ukončit průvodce. Pod tím tam máte odkazy na jednotlivé kroky průvodce. Aspoň se nemusíme proklikávat pokračováním. Klikl jsem na Pokračovat a jsme v nastavení designu. Zde je nahoře proužek se šablonami. Tu, kterou si vyberete, tak se ukáže dole v náhledu 1:1. Hned vedle toho si vyberete i logo (V nové verzi nazváno Obrázek v záhlaví).  I to uvidíte v náhledu. Tak dám zase Pokračovat a jsem ve Zatřídění. To je úplně stejné, jako v současné verzi Nadpis stránek. Po dalším pokračování se objeví Nadpis. Můžete si změnit barvu nadpisu a zarovnání. Můžete také zaškrtnout nezobrazovat. Dálší je Menu. U něj nově můžete zaškrtnout submenu a vybrat rozbalovací nebo rozklikávací menu. To se mi zatím ještě nepovedlo zprovoznit. Po dalším pokračování si můžete nahrát fotogalerie a nakonec jsou doporučení a odkaz do administrace. Průvodce je opravdu dobře udělaný.

 

Úvod v administraci

Ten se moc nezměnil. Nahoře přibyl Správce stránek, ve kterém jsou adresy stránek, které se mohou přihlásit do vaší administrace. Zmizelo tlačítko Vložit samostatnou stránku, aspoň nováčci nebudou přemýšlet, jaký rozdíl je mezi stránkou a příspěvkem. Jsou tam i další drobné změny.

 

Statistiky

Statistiky se dočkali pár nových funkcí. Jsou tam tři záložky - Základní, Detailní a Ostatní. V základních je Základní přehled (obsazení paměti, počet příspěvků), Nejprohlíženější články a Nejprohlíženější složky fotografií. V detailních jsou grafy a v ostatních počet návštěv u všech píspěvků a přístupy na stránky z odkazů.

 

Nápověda

Odkaz na nápovědu je vlevo v rámečku Pomoc. Nahoře je hledání a vpravo jsou klíčová slova. Po kliknutí na nějaké slovo se vám ukáží dostupné návody. Je jich o hodně víc, než v současné verzi.

 

Katalog

Ten se změnil pouze vzhledově.

 

Screenshoty

                        

 

Pokračování

V dalším díle se podíváme na vkládání příspěvků a fotogalerie.

 Datum:  29.8.2009
 Autor:  Tomáš Hypeš
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář