Jdi na obsah Jdi na menu
Úvod >> Rady na Estránky >> Články >> Nová verze - Jaká je? 2. díl

Nová verze - Jaká je? 2. díl

ObrazekA je tu druhý díl. V minulém dílu jsme se podívali na registraci, statistiky, nápovědu apod. Dnes si ukážeme, co je nové při vkládání příspěvků a fotek. Tak pokračujem.

 

Příspěvky

Zde je největší změna a to, že můžete vložit rubriku do rubriky. Když dáte v administraci Příspěvky, tak rubriky tam vidíte jako složky. Pokud ji otevřete, uvidíte rubriky a příspěvky v ní. Připomíná to Průzkumník Windows. Můžete jednodušše přidat rubriku kliknutím na  Přidat rubriku. Hned pod tím máte 5 nejnovějších příspěvků. Nahoře můžete přepnout na Přehled příspěvků, vypadá to, jako je to teď v současné verzi s tím rozdílem, že si příspěvky můžete seřadit podle názvu, data atd.

 

Vložení příspěvku

Nad editorem je pouze pole Nadpis, ale když kliknete na Rozšířené možnosti, tak si můžete nastavit adresu, title, datum, perex atd. U data lze zaškrtnout nezobrazovat. Dále je klasický editor. Má několik nových tlačítek, které jsou v novém panelu vpravo.  Taky si můžete změnit výšku editoru pomocí šipek pod ním. Pod editorem si můžete vybrat umístění příspěvku, jsou tři možnosti - samostatný odkaz, neuvádět v menu a do rubriky. Dále je zobrazení komentářů (nezobrazovat, ukončit a povolit). Potom je zamknutí příspěvku, je dobře, že to dali rovnou k příspěvku. Nakonec si můžete připojit fotogalerii.

 

Nastavení rubriky

U příspěvku máte Upravit a u rubriky Nastavení. Nastaveníto ani není, protože se také otevře editor. V rozšíření chybí datum a perex. Pod rubrikou je nastavení počtu příspěvku na stránce a řazení. To mi zatím nefunguje.

 

Fotoalbum

Zde může být také rubrika v rubrice, ale zde to zase nazývají složky. Mají v tom pěkný hokej.

 

Vkládání fotek

Rozděleno na dva kroky. První je Umístění (do jaké složky) a druhý Nahrání fotek. Teď si můžete nahrát najdenou fotek, kolik chcete. Potom máte ve složce přehled fotek a u každé fotky odkazy upravit a smazat. V upravení si můžete upravit nadpis, popis, umístění atd.

 

Nastavení složky

Tady máte také editor, ale pod ním máte komentáře, řazení složek a řazení fotek.

 

Screenshoty

            

 

Pokračování

Ve třetím a posledním díle si projdeme Nastavení.

 Datum:  30.8.2009
 Autor:  Tomáš Hypeš
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář