Jdi na obsah Jdi na menu
Úvod >> Po tisíci dnech

Po tisíci dnech

Zdravím všechny návštěvníky, kteří se právě dnes zatoulali na můj web, protože dnes tento web slaví! Byl založen 20. února 2007 a dnes (16. listopadu 2009) je tomu již tisíc dní. Ale historie webu začala ještě před 20. únorem. S tvorbou webu jsem začal na začátku roku 2007 ve FrontPagi. První věc bylo logo vytvořené v Malování:

Obrazek

Když jsem stránky vytvořil, tak jsem je dal na CD a šel k počítači s internetem. Jenže jsem nevěděl, jak je dát na internet. Naštěstí mi poradil spolužák eStránky. A tím to opravdu začalo. Zaregistroval jsem si stránky a začal tvořit. Tu dobu jsem o tvorbě webu opravdu nic nevěděl. Byli to stránky spíše pro moji třídu. Designy jsem používal od eStránek a skoro každý týden jsem tam měl jiný. S HTML jsem se poprvé setkal až na podzim, když jsem vkládal první anketu na web. Na začátku roku 2008 se objevili od eStránek čtyři nové designy. Mě se strašně líbilo G. Dnes nevím, co sem na něm viděl. No a protože jsem ho chtěl, objednal se Nekomerční program a poprvé jsem se setkal s CSS. Jak funguje CSS jsem zjistil až na konci jara. Tím začali pořádné úpravy šablony. Nakonec to vypadalo takhle:

Obrazek

Poslední den prázdnin jsem se asi zbláznil. Dne 31. srpna 2008 jsem udělal návrh na nový design (první verzi dnešního designu). První dva týdny školy jsem věnoval zrealizování toho návrhu. Vytvořil jsem si design a dnes ani nevím, jak jsem to dokázal. Dne 31. prosince 2008 jsem konečně nalezl pořádné rozbalovací menu a podle něj jsem si udělal to svoje. Ten den jsem předělal první půlku menu a 1. ledna jsem rozbalovací menu dokončil. Vypadalo takhle:

 Obrazek

Již od léta 2008 jsem uvažoval, že bych mohl dát nějaké návody na eStránky na web. Ale pořád jsem se k tomu neměl. Až do 27. února 2009, kdy jsem vytvořil první návod a o den později 28. února se zrodily Rady na eStránky. Od té doby přidávám další a další návody.

Obrazek

Od vytvoření nového designu jsem na něj slyšel jen kritiku. Hlavně na jeho barvy, tak jsem na začátku jara 2009 předělal jeho barvy do šedé a žluté, jak to vidíte nyní. Po všech těch uprávách jsem měl každou podstránku jiným stylem. Tak jsem se v létě pustil do přeformátování. Udělal jsem to v CSS, abych to příště mohl kdykoliv změnit. V létě jsem se také začal učit javascript, bylo na čase. Udělal jsem widgety na windows Vista a 7. Minulý týden jsem předělal mé gildě webovku a přitom jsem se naučil něco málo o PHP. Od léta předělávám v Radách návody pro novou verzi, která se bude spouštět na Vánoce. Jakmile se spustí, budu mít práci s předěláním stránek, aby fungoval i v nové verzi. Na esitexu jsem si udělal design, takže aspoň něco už mám připraveno.

Obrazek

Dodnes stále stoupá návštěvnost. Minulý měsíc to bylo 2664 návštěv a tento měsíc očekávám přes 3000 návštěv (podles statistik eStránek). Co bude dál zatím nevím, vím jen, že určitě budou přibývat návody v Radách. Doufám, že se vám moje stránky líbí a budou se vám líbit i za dalších tisíc dní. Ikdyž kdo ví, co bude za tisíc dní. Samozřejmě budu dělat všehno proto, aby se vám líbily.

Děkuji všem, kteří dnes navštívili tyto stránky,
zdraví vás Tomáš Hypeš.