Jdi na obsah Jdi na menu
Úvod >> Rady na Estránky >> I pro program Zdarma >> Obrázkové rámečky

Obrázkové rámečky

Určitě jste chtěli vytvořit nějaký rámeček s obrázkovým pozadím. Takových rámečků je hodně druhů. Podle toho, jestli chcete pevnou, či proměnnou (podle obsahu) výšku nebo šířku; jestli chcete mít nadpis nebo jen barevný rámeček, který tady neuvedu, ale můžete ho vytvořit přes CSS Editor (pravé tlačítko myši - CSS Editor).

 

Kompatibilita

Současná verze eStránek:  ANO
Nová verze eStránek:
 ANO

Testováno 26. srpna 2009

 

Rámeček č. 1

Návrh

Obrazek

Rámeček tvoří tabulka o velikosti 3 x 3 polí. V prvním řádku je horní okraj s nastavenou výškou a rohy s nastavenými rozměry. V druhém řádku jsou postraní okraje s nastavenou šířkou a obsahem s proměnou velikostí. Ve třetím řádku je dolní okraj s rohy. Pokud píšete do rámečku text, rámeček se rozšiřuje a pokud se už nebude moci více rozšiřovat, tak se řádek zalomí.

Zobrazit návod

 

Rámeček č. 2

Návrh

Obrazek

Tento rámeček je tvořen tabulkou o velikostu 1 x 3 polí. V prvním řádku je horní okraj, který má nastavené rozměry. Ve druhém je obsah, který má pevnou šířku a výšku podle délky obsahu. Do pozadí můžete udělat postranní okraje. Pokud je text dlouhý, tak se zalomí. Pokud je tam příliš dlouhý obsah, který nelze zalomit (dlouhé slovo, obrázek), tak dole se objeví posuvník. Ve třetím řádku je dolní okraj, který má nastavené rozměry.

Zobrazit návod

 

Rámeček č. 3

Návrh

Obrazek

Tento rámeček je tvořen třemi obalem <div>. Jeden má pevné rozměry, Druhý slouží pro zarovnání a třetí k odsazení posuvníku s obsahem. V obalu je přímo obsah rámečku. Pokud je obsah příliš dlouhý, objeví se posuvníky.

Zobrazit návod

 

Rámeček č. 4

Návrh

Obrazek

Tento rámeček je tvořen tabulkou o velikosti 3 x 1 polí. V první buňce je levý okraj, který má nastavené rozměry. Ve druhé je obsah rámečku, který má pevnou výšku a šířku podle šířky obsahu. Do pozadí můžete udělat horní a dolní okraj. Pokud je obsah příliš vysoký, tak vpravo se objeví posuvník. Ve třetí buňce je pravý okraj, který má nastavené rozměry.

Zobrazit návod

 

Rámeček č. 5

Návrh

Obrazek

Tento rámeček je tvořen tabulkou o velikosti 3 x 3 polí. V prvním řádku jsou horní rohy s nastavenými rozměry a nadpis s nastavenou výškou. Ve druhém řádku jsou postranní okraje s nastavenou šířkou a obsahem s proměnnými rozměry. Ve třetím řádku jsou dolní rohy s nastavenými rozměry a dolní okraj s nastavenou výškou.

Zobrazit návod

 

Rámeček č. 6

Návrh

Obrazek

Tento rámeček je tvořen tabulkou o velikostu 1 x 3 polí. V prvním řádku  je nadpis s nastavenými rozměry. Ve druhém je obsah, který má pevnou šířku a výšku podle délky obsahu. Do pozadí můžete udělat postranní okraje. Pokud je text dlouhý, tak se zalomí. Pokud je tam příliš dlouhý obsah, který nelze zalomit (dlouhé slovo, obrázek), tak dole se objeví posuvník. Ve třetím řádku je dolní okraj, který má nastavené rozměry.

>Zobrazit návod

 

- - - Další rámečky postupně dotvářím - - -

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Problem Z tabulkou - :( pomoz mi prosim

29. 1. 2010 17:08

ahoj mam problem z tabulkou . ked si ju urobim , nastavim si sirku vysku atd. ale ked do nej idem pisat pise mi to do stredu toho ridaku a to je ten problem. ja potrebujem aby mi to pisalo hore potom do stredu a nakoniec az dole. Prosim ta pomoz mi :(